Георги Търновалийски: Искаме оставката на правителството, това управление е вредно

16:25, 27 юни 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Искаме оставката на правителството, защото това управление е вредно за България", заяви пловдивският народен представител от БСП Лява БългарияГеорги Търновалийски. Повод за коментара му стана поредицата искани оставки на министри в кабинета "Борисов-2"  Опозицията настоя за смяна на здравния, на образователния, а през миналата седмица и на вътрешния министър.  "Румяна Бъчварова не се справя нито с организираната, нито с неорганизираната престъпност. Не се справя нито с финансовата, нито с битовата престъпност", категоричен е  Търновалийски.

 "Стабилността, за която говорят управляващите, включва сигурността, а такава няма . Ежедневно стават 100 кражби и под 1/3 от тях са разкрити. Случаят със Слънчев бряг утихна, но проблемът съществува". Попитан за евентуален вот на недоверие, той отговори, че такъв може да бъде иницииран не само по темите – образование и сигурност, но и за финансите. Поетите огромни дългове ни правят зависими от донорите. И ако се насочваха към икономически растеж, щяха да имат някакво оправдание. Но с тях се покриват разходи в неефективни бюджетни системи, стана ясно от думите на финансистът в БСП. "Това реформаторско управление не провежда реформи" , подчерта Георги Търновалийски.

Той прогнозира тежки дни за властта, защото Брюксел ще засили не само проверките, но също ристриктивните мерки и санкциите по еврофинансирането. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама