Учредиха Общински съвет за тристранно сътрудничество в Търговище

16:25, 27 юни 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет за тристранно сътрудничество бе учреден в Търговище днес. Той стартира дейността си с подкрепата на ръководството на Общинска администрация, съобщиха от кметството.

В работата на съвета взеха участие кметът д-р Дарин Димитров, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Косьо Костов, представители на синдикатите, Търговско-промишлената палата и организации на работодатели.

Участници в тристранното сътрудничество са Общинска администрация, работодатели и синдикати. Всеки от тях ще има по двама постоянни членове. Представените организации в него ще могат да привличат до двама експерти за участие в тематични заседания.

На заседанието бе приет правилник за организация и дейността на Съвета. Предстои да бъдат избрани председател и секретар. Първото решение бе да се създадат 3 комисии по здравеопазване, образование и социални дейности.

Общинският съвет за тристранно сътрудничество е орган за осъществяване на консултации и сътрудничество при решаване на въпроси, свързани с упражняване на трудовите и  свързаните с тях отношения, както и въпросите на икономическото развитие и жизненото равнище.

Пред участниците в учредяването на Съвета  д-р Димитров сподели, че предстоят трудни решения във всяка от сферите. Той  очаква подкрепа и партньорство между страните по всички въпроси, които ще се обсъждат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама