Нови национални награди за талантливите деца на Шумен

16:45, 27 юни 16 / Култура 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири момичета от паралелките с профил „Музика“ от СОУ „Сава Доброплодни“ в Шумен, донесоха пет награди от националния конкурс за популярна песен „Звезден път“, който се проведе за девета поредна година в Разград на 24 и 25 юни, съобщиха от училището.

10-годишната Крисияна бе единственият участник в конкурса, удостоен с две награди – първа награда и наградата на кмета на Община Разград, която и бе връчена лично от кмета на града домакин.

9-годишната Джан Ниншаот Китай, която вече четвърта година живее в Шумен, плени журито с изпълнението си на български песни и спечели втора награда в първа възрастова група. 13-годишната Симона, която тази година е дебютант в национален конкурс, извън родния си град, получи трета награда в трета възрастова група, а Габриела /15 г./ бе удостоена с втора награда в четвърта възрастова група.

Председател на журито бе Мая Райкова – музикален продуцент в БНР, а членове -  Кристина Иванова – победителката от миналия сезон на „Гласът на България“ и композиторът Валентин Пензов.

Четирите момичета са възпитанички  на Емилия Божилова. „Прекрасните думи на журито след Гала концерта ни прави щастливи и вдъхновени да продължаваме да пеем“, споделиха учениците от музикалните паралелки на СОУ „Сава Доброплодни“ и тяхната учителка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама