Още титли за щангистите на "Сливен”, безхаберието ги тласка към принудителна ваканция

17:35, 27 юни 16 / Спорт 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още шест титли спечелиха щангистите на СКВТ „Сливен” в последните дни от Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Хасково. На най-високото стъпало от възпитаниците на Пламен Братойчев се изкачиха Павел Павлов в категория до 50 кг при кадети 17 год, юношите Жеко Иванов – 62 кг, Румен Пеловски – 85 кг, Александър Иванов – 105 кг и Димитър Димитров в категория +105 кг.

Без проблем при мъжете със златни отличия се окичи олимпийският шампион от Младежките игри Божидар Андреев. Основният му конкурент в категория до 77 кг се отказа от участие в последния момент, което не доведе до интрига в надпреварата, както и до по- сериозни резултати от 320 килограма в двубоя за Андреев, сподели треньорът Братойчев.

Според наставника по смущаващо е финансирането на клубовете, като забавянето на средствата ще доведе до принудителна ваканция за шампионите, които са с реални шансове не само за участие, но и за медали от предстоящите Европейско първенство за кадети през септември и Европейско първенство за юноши в края на годината.

Именно поради липса на средства за подготовка Божидар Андреев пропусна Световното юношеско първенство, а под въпрос е и оставането му в българския спорт, предвид предложенията от други федерации и незаинтересоваността на властимащите у нас.

България е на път да изпусне поредния си перспективен спортист в името на користни цели. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама