Отборът на училище „Васил Левски“ в Разград с награда „Кристален еделвайс“

18:19, 27 юни 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на основно училище“ Васил Левски“ в Разград се класира трети на Националния преглед за туристически умения и сръчности за учащи, който се проведе през уикенда на язовир „Копринка“ край Казанлък, съобщиха от учебното заведение.

Тимът, ръководен от Таня Станева и Цветанка Пенчева, се представи отлично в надпреварата за приза „Кристален еделвайс“, за който се бориха общо 24 ученически  отбора от цялата страна на възраст от 11 до 18 години.

Осем момичета и момчета в категорията младша възраст  се състезаваха от името на разградското училище. Невена, Ерика, Николета и Александър Тодоров от пети клас, Слав, Доньо и Александър Десков от шести и седмокласникът Валентин взеха  две втори места в състезанията за скоростно поставяне на палатки и в играта „Познавам ли моята България?“. Отборът стана трети в дисциплината народна топка. Слав и Доньо  взеха и среброто в индивидуалната надпревара за майсторско управление  на велосипед.

Това е седмото участие на  училище „Васил Левски“ в туристическите състезания край язовир „Копринка“. От 2010 година школски отбори се включват в надпреварата  за наградата „Кристален еделвайс“. Своите умения да се справят в екстремни ситуации  сред природата децата придобиват под ръководството на треньора Таня Станева в извънкласната форма „Туризъм“, която е част от училищната програма за работа по интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама