Кольо Парамов за Брекзит: Камерън допусна фундаментална грешка, подведоха го

18:30, 27 юни 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подалият оставка британски премиер Дейвид Камерън допусна фундаментална грешка. Това коментира по бТВ бившият главен ревизор на БНБ Кольо Парамов за резултатите от референдума в Обединеното кралство, където британците гласуваха страната да излезе от ЕС.

Според него започва тежка конфронтация в Европа, а от Брекзита биха спечелили само САЩ.

Икономистът дори го сравни с Чарлс I (1600-1649 г.), който е предизвикал гражданската война във Великобритания и е обесен.

„Част от европейските пари ще се насочат към САЩ и част от огромната печалба ще се калкулира в рамките на държавния бюджет на САЩ. Камерън игра с лобито на Ротшилд в Лондон и не можа да се усети, че беше подведен и с това разцепи Консервативната партия“, коментира още Парамов.

Запитан доколко е възможно провеждането на втори референдум, той обясни, че Шотландия ще притисне целия британски парламент и ще сме свидетели на тежка финансова война, която ще нанесе поражения върху целия политически баланс в Европа.

По думите му ЕС е затънал в бюрокрация. „Десетте божи заповеди, написани преди 2000 години, са 169 думи, а инструкцията за продажба на зеле в ЕС се състои 26 900. Това повече не може да продължава така”, възмути се икономистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама