Пловдивчанин се жалва, че работи много, а му плащат малко и е тормозен психически

06:54, 28 юни 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на К.Х. от Пловдив срещу пловдивска фирма.

В инициативния документ жалбоподателят посочва, че е започнал работа във фирмата с трудов договор при условията на 8-часов работен ден и 5-дневна работна седмица, но твърди, че реално е работил по 12 часа, включително и в събота. Твърди още, че при заплата 296 лева, за месец декември 2014 г. е получил сумата от 200 лева, което е документирано от "Инспекция по труда" – Пловдив.

Оплаква, че за времето, в което е работил във фирмата, е бил подложен на "жесток психически тормоз" от свой колега Р.Р.. Жалбоподателят твърди още, че със знанието и съгласието на управителя е бил принуждаван от този служител да мъкне тежки палети, като и двамата са запознати с това, че е опериран от херния.

 В резултат на гореизложеното, жалбоподателят посочва, че е излязъл в болнични и от началник-смяна е научил, че е уволнен. Ответникът Р.Р. категорично заявява, че никога и по никакъв повод не е упражнявал психически тормоз спрямо жалбоподателя, не го е принуждавал да мъкне тежки палети, напротив самия той е местел палетите с неговата продукция. Помогнал му е да бъде назначен на работа заедно с приятелката си, като никъде не е ставало дума за оперирана херния. Споровете им били свързани с употребата на алкохол от жалбоподателя, поради което се затруднявал да изпълнява задълженията си.

В обясненията си управителят на фирмата посочва, че за твърдяното заболяване от херния на жалбоподателя е научил от жалбата му до КЗД и твърди, че за това не са представяни никакви документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама