Опресняват маркировката по международния коридор в Кърджали

07:09, 28 юни 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готов е работният проект за повдигане на пешеходните пътеки, изграждане на изкуствени неравности и опресняване на маркировката по най-рисковото трасе в Кърджали - бул. „Беломорски”, който е част от международния коридор № 9 през Маказа и поема интензивния трафик към Гърция.

Освен това Община Кърджали да подмени неработещите улични лампи на най-натоварените кръстовища в града и да осигури видеонаблюдение, настоя Цвета Караянчева, народен представител, след като стана ясно, че в момента текат процедури за ремонт и поддръжка на уличната мрежа и на уличното осветление и  общината може да сключи договор с фирма-изпълнител най-рано в края на юли.

Според транспортния специалист Орхан Кадиров, общинската комисия по безопасност е готова с доклад за спешните мерки, който предвижда повдигане на пешеходни пътеки, монтаж на гърбици и маркиране в бяло и червено, освен на бул. „Беломорски”, и на други възлови кръстовища: на бул. „Христо Ботев” пред комплекс „Зорница”, пред бл. 61 в кв. „Възрожденци”, на ул. „8 март” до бензиностанция „Лукойл” и др., които се стопанисват от общината, но трябвало да се изчакат резултатите от търга.



Областният управител Илия Илиев посочи, че маркировката на кръстовището на бул. „България” и търговски комплекс „Орфей”, на „Сан-Стефано” и „Булаир” пред СОУ „Йордан Йовков”, пред СОУ „Отец Паисий” и бул. „Христо Ботев” и новия мост не търпи отлагане и освежаването й трябва да се ускори.

По предложение на фирма „Имерис” е взето решение общината, ОПУ и КАТ да извършат оглед на рисковия участък от автогарата към хипермаркет „Лидл” и да преценят дали там може да се постави светофарна уредба за регулиране на движението.

До седмица общината трябва да направи проверка и на осветеността на пътната мрежа и да подмени изгорелите улични лампи, докато стартира процедурата за монтаж на насочено осветление. Въпреки поетия ангажимент, от администрацията на кмета заявиха, че нямат готовност да представят информация за местоположението и стойността на видеокамерите, които са необходими за контрол на скоростта.

Във връзка с недостига на паркоместа в централната градска част, по настояване на МВР ще бъде сформирана работна група, която да извърши проверка на междублоковите пространства и да определи подходящи терени. На следващото заседание на ОбС се очаква да бъде внесен и проектът за синя зона.

Идния понеделник Областният съвет ще изслуша резултатите от направените обследвания и ще набележи конкретни срокове за монтиране на видеокамери, повдигане на пешеходните пътеки, осветление, маркировка,  обезопасяване на кръстовищата и осигуряване на паркоместа. Ще се търси и становището на НЕК за покриване на дерето на пазара и обособяване на паркинг, казаха от Областна администрация Кърджали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама