Младежи и предприемачи от Сливен опознават европейските институции в Брюксел

07:25, 28 юни 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посетителска група от България е на двудневна визита в Брюксел по покана на председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в нея Мария Габриел. В състава на групата са победителите в седмия ученически конкурс на евродепутата от Сливен.Освен тях са и младежи от Русе, Бургас, Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Стара Загора, Троян, Силистра, Кърджали и Тетевен, журито на конкурса, предприемачи и младежи от Бургаска област, лауреати на русенския конкурс "Виното в бита и културата на европейските народи" и студентската изложба „Gift of love“, проведени под егидата на Мария Габриел. 

Лекция за дейността на Европейския парламент постави началото на работното посещение в Брюксел. Българската група се запозна с интересни факти от историята на единствената пряко избирана от гражданите европейска институция, с процедурите за вземане на решения, с организацията и начина на работа. Домакинът Мария Габриел представи ключовите си отговорности и приоритети в дейността си в Европейския парламент, сред които особен интерес предизвикаха темите за миграцията, визовата политика и участието на жените в бордовете на дружествата.

Сред коментираните въпроси по време на дискусията, в която се включиха и други евродепутати от групата на ГЕРБ/ЕНП, бяха още младежките политики, финансирането на малките и средни предприятия и актуалния въпрос за референдума във Великобритания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама