Кмет се обяви срещу въздушното пръскане

07:44, 28 юни 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов поиска с официално писмо пръскането с хеликоптери срещу комари и кърлежи да бъде прекратено.

Градоначалникът Москов настоява да се спазят сроковете за уведомяване на пчеларите за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

Писмото е изпратено до Министерство на земеделието и храните, до областния управител Бисер Михайлов, Областната служба “Земеделие” и Българска агенция по безопасност на храните.

Мирен протест срещу пръскането в Гоцеделчевско проведоха местните пчелари на летището край Гоце Делчев, откъдето излитат хеликоптерите.

Според пчеларите третирането с инсектициди в Гоцеделчевско вече е ненужно, тъй като кравите в района са ваксинирани срещу Нодуларен дерматит преди месец. 

Припомняме, че според план на "Разтителна защита", пръскането в Гоцеделчевско ще продължи до 1 юли. Третирането е от 6.00 до 10.00 часа всяка сутрин. В този период специалистите съветват собствениците на пчелини да ги затварят, а пускането им на паша да ставе след обявения график на пръскане. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама