Варна приема конференция на НАТО по въпросите на военното образование

09:09, 28 юни 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ ще бъде домакин на петата годишна конференция на НАТО по въпросите на военното образование - NATO clearing house 2016. В течение на три дни - от днес до 29 юни, в учебното заведение ще се проведат оживени дискусии и дебати между квалифицирани преподаватели и експерти в областта на военното образование на страните - членки на НАТО.

Конференцията се провежда под егидата на програмата на НАТО за подпомагане на военното образование (DEEP), която обвързва висши преподаватели от страните-членки на НАТО, с техни колеги от страните-партньори с цел усъвършенстване на учебните програми и методите на обучение. Обменът на експертизата цели също така и подкрепа на заинтересованите страни-партньори в техните усилия за достигане на целите по усъвършенстване на програмите на военното образование и изграждане и модернизиране на военните училища.

Над 60 участници от 23 страни и 42 институции са заявили участие. Очаква се всички представители на висши военни академии и институции да подновят своя ангажимент за по-нататъшни усилия в областта на усъвършенстването на програмите на военното образование.

Конференцията е организирана и в тясно сътрудничество с ПЗМ консорциума на военните академии на страните-членки на НАТО, и институтите за изследване на сигурността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама