Лейбъристите гласуват вот на недоверие срещу лидера си Джереми Корбин

09:19, 28 юни 16 / Свят 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лейбъристите в британския парламент ще гласуват вот на недоверие срещу лидера си Джереми Корбин, съобщават медиите на Острова.

Близо 40 членове на кабинета в сянка и високопоставени лейбъристи напуснаха Корбин през последните два дни, обвинявайки го, че е допуснал милиони симпатизанти в Централна и Северна Англия да се присъединят към лагера на водените от Борис Джонсън евроскептични консерватори и националистите, последователи на популиста Найджъл Фарадж.

"Става все по-ясно безпокойството в партията за неговото ръководство. Той е добър и почтен човек, но не е водач", каза доскорошният външен министър в сянка Хилари Бен.

Симпатизанти на Корбин демонстрираха в негова защита. Съюзниците на лейбъристкия водач отричат правото на депутатите да го свалят. "Той е избран за лидер от партийните членове. Те са суверенът, така че не бива да подава оставка", каза финансовият министър в кабинета в сянка Джон Макдонъл.

Самият Джереми Корбин се зарече да остане на поста си, докато партийните членове не решат иначе.

Заради политическия хаос, продължават и трусовете на борсите. Британската лира не спира да поевтинява, а рейтинговата агенция Standard and poor's понижи с две степени кредитния рейтинг на Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама