Пловдивската общинска охрана бди в "Капана" до 22 часа

09:56, 28 юни 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взето е решение за удължаване на работното време на служителите от "Общинска охрана", които патрулират в квартал "Капана", съобщи заместник-кметът по сигурността в Пловдив Георги Маринов. Дежурствата ще бъдат до 22 часа заради честите сигнали и оплаквания на пловдивчани, които живеят в арт пространството.

Решението за засилено присъствие на полиция и служители на "Общинска охрана" в артистичния квартал,е с цел по-голяма сигурност и спокойствие.

Припомняме, че в началото на месеца 130 пловдивчани внесоха жалба за силен шум през нощта в "Капана" в кметството на район "Централен", съобщи за Пловдив Topnovini.bg кметът на района Георги Стаменов.

Дебатът за високите децибели е на дневен ред от септември миналата година, като администрацията е провеждала срещи както със живущите в квартала, така и със собствениците на заведенията.

На 15 Юни стопаните на заведения и живеещите в "Капана" се разбраха за нощния шум. Двете страни  се обединиха около становището в работни дни кафе-аперитивите да са отворени до 24 часа, а в почивни и празнични дни - до 2 часа.

Според действащата в момента наредба през лятото заведенията на открито работят до 23 часа, а през зимата - до 22 часа. За затворените помещения работното време е до 24 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама