„Оттука започва България” и в селекцията на „Сцена на кръстопът”

10:14, 28 юни 16 / Култура 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Авторският вербатим спектакъл „Оттука започва България” получи още едно престижно признание, съобщиха от ДКТ "Васил Друмев".

Екипът на документалния театър е поканен да участва на 17 септември в юбилейното XX издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът”, който ежегодно се провежда в дните от 10 до 23 септември в Пловдив.

Есенният международен театрален фестивал е едно от най-значимите културни събития в страната. В програмата си той включва традиционно от 20 до 25 театрални прояви и 7-8 съпътстващи срещи – кръгли маси, семинари, научни конференции, представяне на книги, творчески арт срещи, изложби с театрална тематика и други.

Един от основателите и арт директор на престижния форум е проф. Стефан Данаилов, който казва, че: „Сцена на кръстопът” е направена със сърце. А от сърцето започва и свършва всичко. Аритмията продължава и до сега. Може би поради нея фестивалът върви уверено напред. И вече се намира след личния си кръстопът...”

Със сърце е съграден и спектакълът „Оттука започва България”, който вплита в своята тематика истинските истории на шуменци и хора от региона, за да съхрани техните послания и да ги предаде на все по-широк кръг от зрители. А посредством трудоемката технология на вербатим театъра, пресъздадена на сцената от актьорите: Валентин Ченков, Светломир Радев (гост), Мария Григорова, Милен Димитров, Стефани Лечева, Василия Дребова (гост), умело режисиран от Неда Соколовска, спектакълът достойно зае своето място на едни от най-значимите театрални форуми през годината, посочиха от театъра.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама