Вигенин сигурен, че кандидатът на БСП ще спечели президентските избори

10:22, 28 юни 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП ще издигне кандидат, който ще спечели президентските избори. Ние сме наясно какво очакват хората - един президент, който да стои близо до техните проблеми, да бъде социално ангажиран, да търси обединението на нацията, да има принципно отношение, а не да действа избирателно в зависимост от личния или партийни си интерес. В общи линии обратното на това, на което бяхме свидетели в последните четири години. Това каза бившият министър на външните работи от правителството на Пламен Орешарски Кристиан Вигенин.

Той допълни, че във вътрешнопартийното допитване ще гласува в подкрепа на участието в коалиция, но не механичният сбор от партии, а осъзнатата подкрепа на хората ще е решаваща.

„Веднага след приключване на общопартийното допитване за начина, по който БСП ще участва в президентските избори, започват заседания на Общинските конференции на БСП, които ще номинират кандидати за президент. Амбицията е до края на юли БСП да определи своя кандидат в президентската надпревара”, каза още той.

Вигенин коментира също референдума във Великобритания. Той обясни, че следващата седмица в Париж се събират лидерите на партии от ПЕС, за да обсъдят мерките за реформи в Европейския съюз, които левицата ще предложи.

Допълни, че БСП очаква правителството и конкретно външният министър Митов да проявят повече ангажираност към съдбата на българите, живеещи във Великобритания и да търсят общи позиции с други страни, които имат големи национални общности като Румъния, Полша и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама