Решено: Отнемат каруци при нарушение на Наредбата в Сливен

10:44, 28 юни 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместните действия на полицията и Общината относно прилагане на Наредбата за опазване на обществения ред бяха обсъдени на среща между кмета Стефан Радев, зам.-кмета Румен Иванов, управителя на фирма "Общинска охрана и СОТ" Петко Чолаков и представители на РПУ - Сливен.  Основен акцент в нея беше забраната за движение на превозни средства с животинска тяга на територията на града. Участниците в срещата се обединиха около идеята да се изземва част от предмета на нарушението - приспособлението кошум. То  ще се връща, след като собственикът заплати глобата по съставения акт.

По време на срещата стана ясно, че е създадена строга организация по изпълнения на действията на компетентните органи, които ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. 

Забраната за движение на превозни средства с животинска тяга на територията на Сливен е регламентирана с новата Наредба за опазването на обществения ред, приета на заседание на Общински съвет през месец май. За нарушителите са предвидени  глоби в размер от 50 лв. до 1000 лв. или имуществена санкция в размер от 100 лв. до 10 000 лв., а при повторно нарушение на физическите лица - от 100 лв. до 5000 лв. и имуществена санкция от 300 лв. до 50 000 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама