Франция настоява английският език да не е основен работен в ЕС

11:34, 28 юни 16 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Време е да се сложи край на доминирането на английския език като работен в Европейския съюз, след като Великобритания реши да напусне Общността. Такива коментари се чуват във Франция, пише The Local.

Изданието цитира изказванията на двама френски политици, направени дни след британското „не“ за еврочленство, като добавя, че французите никога не са одобрявали натрапването на английския език.

„Английският език повече не е легитимен в Брюксел“, написа в Туитър кметът награда Безие Робер Менар. „Английския повече не може да бъде трети език в Европейския парламент“, обяви в социалната мрежа Жан-Люк Меленхо.

По-рано Business Insider съобщи, че вторият най-говорим език в света и основен работен език на европейските инситутции, може да отпадне от списъка с официалните езици, ако решението на британците стане легитимно.

"Той може да остане работен език, но запазването му като официален език ще изисква съгласието на всички страни членки", заяви Данута Хюбнер, председател на конституционната комисия на Европейския парламент.

Документите и правните текстове на Евросъюза се превеждат на всичките 24 официални езика на общността, но ако английският не е официален език, Великобритания ще трябва сама да извършва тези преводи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама