Нови правила за движение по две улици в Шумен

11:42, 28 юни 16 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои нова организация на движението по две улици в Шумен, като решението за това е взето на закрито заседание на Комисията по безопасност на движението. Това обяви днес на пресконференция общинският експерт по транспорта Владимир Събев.



По цялата улица „Цар Иван Александър“ в Шумен ще бъде въведено еднопосочно движение, паркирането също ще става само от едната страна. 

Движението по ул. „Цар Иван Александър“ ще бъде разрешено само в източна посока. Причина за промяната е законовото изискване, когато има въведено еднопосочно движение, в случая по „Цар Освободител“, да се осигури реципрочно движение в обратна посока по съседна успоредна улица.



Промяна ще има и в движението на автомобилите по ул. „Климент Охридски” пред църквата „Свети Три светители”. Комисията по безопасност на движението е решила да се забрани престоя и паркирането по улицата в участъка от пл. „Кристал“ до ул. „Цар Иван Александър“. Преди няколко години те са били забранени, но впоследствие пак разрешени.

Сега се налага отново да въведе забрана за паркиране и престой, тъй като товарните автомобили, които зареждат „Била” допълнително затрудняват движението и там няма как да се направи каквато и да е маневра, допълни Събев. Забраната за паркиране пред църквата ще влезе в сила до дни, след като се поставят знаците.



За ограничението по ул. „ Цар Иван Александър” обаче тепърва ще се възлага на пътен инженер да направи проект и да предложи няколко варианта. Те пък ще бъдат гледани от общинската Комисия по безопасност.

Междувременно стана ясно, че създаването на Синя зона за паркиране в Шумен засега се отлага във времето. Общинското ръководство имало няколко идеи, но на днешната пресконференция те не бяха представени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама