Лекция по хиропрактика се провежда в Русенския университет

11:47, 28 юни 16 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отворена лекция в РУ "Ангел Кънчев" провежда днес д-р Марк Бери, специалист по хиропрактика, пред лекари от Русе и региона и студенти по кинезитерапия. Тя се реализира със съдействието на университета и УМБАЛ-Русе АД.

Д-р Бери идва в Русе като представител на Американската Клиника за гръбначни заболявания, която на 26 май 2016 г. отвори врати в София. В нея се използват иновативни методи за неоперативно лечение и терапия на пациенти със заболявания на гръбначния стълб като сколиоза, дискови лезии, дискова херния, мигрена и главоболие, ишиас, синдром на карпалния канал, болки в гърба и други заболявания на гръбначния стълб. Лечението ще се извършва от американски специалисти.

Д-р Марк Бери е лекар по хиропрактика, специализира в нехирургичнo намаляване на сколиозата и структурната корекция на гръбначните заболявания и заболяванията на дисковете. Получава докторска степен по хиропрактика в Паркър Колеж по хиропрактика в Далас, Тексас. Той е международен лектор и преподавател, както и известен инструктор по биомеханика, сколиоза, и постурални методи за третиране на корекции.

Д-р Бери изрази готовност да обучава български студенти. След лекцията днес той ще има работна среща с 10 лекари, предварително избрани. Такава е имало и в София преди откриването на клиниката и на нея е станало ясно, че хирурзите и невролозите в България са готови да посрещнат иновативни методи, които да предотвратят оперативното лечение на пациентите, когато това може да се избегне.

В клиниката в София се извършва безплатна диагностика, а лечението се заплаща от пациента. Това се прави обаче, ако той може да бъде лекуван неоперативно. В случай, че това е неизбежно, хората биват препращани към хирург.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама