Матю Ломбарди от Bank of Montreal връчи сертификати на IT специалисти във Варна

12:18, 28 юни 16 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Матю Ломбарди от крупната канадска банка - Bank of Montreal, пристигна специално във Варна, за да връчи сертификатите на успешно завършилите курса по Информационен мениджмънт. Церемонията се проведе в сградата на Икономическия университет.

Курсът, който се провежда за трета поредна година, се реализира благодарение на съвместната инициатива между „Адастра България“ ЕООД и катедра „Информатика“ в Икономическия университет. В него се записаха над 130 възпитаници на едни от най-реномираните висши учебни заведения във Варна и региона, както и много работещи в IT сектора.

Основни лектори на програмата бяха Любомир Овчаров, изпълнителен директор на „Адастра България“, Иван Павлов,проектен мениджър, Петър Павлов, старши консултант по информационни технологии, доц. Борис Рачев, академик и експерт по бази данни, Диана Герчева, старши бизнес консултант, и г-н Ахмед Ешреф, консултант по качество на данните.

Програмата на курса включи както теоретична, така и практическа подготовка в областта на системите за управление на релационни бази от данни, моделиране, извличане, интегриране, складиране на данни, управление на качеството с Ataccama DQC - международно призната ИМ технология. Основната цел на курса беше свързана с разширяване и надграждане на техническите знания и умения на участниците, запознаването им със сферата на информационния мениджмънт, възможностите за професионална реализация и развитие в нея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама