Първанов и Путин вече са съюзници

12:34, 28 юни 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на Георги Първанов АБВ подписа декларация за взаимодействие с тази на Владимир Путин - „Единна Русия“. Първанов беше официално поканен от руския президент да се включи в 15-ия конгрес на "Единна Русия", където е бил подписан документът. 

В декларацията се посочва, че основа за нейното подписване е стремежът за създаване на благоприятна политическа и обществена среда за подкрепа на усилията за укрепване на мира в Европа и света, както и интересите на народите на България и Русия.

От АБВ посочват, че подкрепят излизането от режима на санкции против Русия и сваляне на ограничителните мерки от страна на Руската Федерация.

От своя страна Русия е потвърдила, че се отнася с разбиране към генералната външнополитическа ориентация на България като държава-членка на ЕС и НАТО.

Страните по Декларацията се ангажират да полагат всички усилия за насърчаване на процеса на разведряване и укрепване на диалога и доверието, на общоевропейската и регионалната сигурност в Югоизточна Европа, при пълно зачитане на генералната външнополитическа ориентация на България като държава-членка на ЕС и НАТО.

От българска страна съвместната Декларация е подписана от Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ, а от руска – от С.В.Железняк, зам.секретар на Генералния съвет на Всеруска политическа партия “Единна Русия”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама