Финансирането за български студентите във Великобритания остава, таксите не се променят

12:47, 28 юни 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Въпреки че нещата от последните няколко дни са много динамични, има едно нещо, което остава същото и това е финансирането, което студентите ще получават". Това заяви ст.консултантът за висше образование в чужбина в една от водещите в страната  посреднически фирми Николай Христанов, , цитиран от Радио Пловдив

Той подчерта, че  вече са получили потвърждение  от доста от партниращите на фирмата  университети, както и от Британската агенция  за студентско кредитиране, че финансирането за български студенти и за студенти от ЕС остава, а таксата няма да се променя. Тя ще бъде 9 000 паунда – максималната такса за държавни университети, колкото е и в момента. Студентите могат да се възползват от възможността за кредитиране  през целия период на обучението. Т.е. тези, които ще заминат през септември 2016 г.,  голяма част от тях вече са одобрени за заема, за тях условията си остават абсолютно същите  и те ще получат финансиране дори и за третата и четвъртата година от тяхното  обучение, независимо  дали след две години Великобритания ще излезе от ЕС.

Христанов подчерта още, че за момента най-много кандидат-студенти се ориентират към Великобритания. Това се отнася и за бакалаврите, и за тези, които искат да продължат с магистратура. Новото от вчера обаче е, че вече е налична и бланката за финансиране на  магистърските програми, което означава, че ако младежите имат желание да учат или вече са приети в университет във Великобритания, могат да подадат своите документи за кредитиране и върху таксата за обучение за магистърска програма. Максималният размер, който могат да получат, е 10 000 паунда, уточни консултантът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама