Потвърдиха ареста на двамата мъже, разследвани за грабеж

12:48, 28 юни 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златомир Табаков и Явор Христов, обвинени за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари, ще останат в ареста, след като днес състав на Варненския апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд за определената първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Грабежът е извършен на 7 юни тази година и първоначално разследването се е водило срещу неизвестен извършител. След разследване, двамата млади мъже са привлечени като обвиняеми - Явор на 17 юни, а ден по-късно и Златомир. Пострадалият мъж е бил нападнат в автомобила си. Взели са мъжка чанта, 470 долара, 1080 лева, лични вещи и документи.

Днес Варненският апелативен съд потвърди определената най-тежката процесуална мярка за принуда „задържане под стража“ за Златомир и Явор и определи жалбите им като неоснователни. Въпреки противоречията в показанията на пострадалия мъж, и този съд намира, че събраните свидетелства и другите доказателства са достатъчни двамата да бъдат обвинени за грабежа. Според съда няма опасност Явор и Златомир да се укрият, но е реална възможността да извършат друго престъпление. 30-годишният Табаков вече има две изтърпени присъди в биографията си, а за 31-годишния Явор Христов този грабеж е при условията на опасен рецидив.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама