Осъдиха група за нелегални бежанци в Хасковско

13:23, 28 юни 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групата, заловена да се занимава с нелегални бежанци през март в село Криво поле, днес бе осъдена. На 22 март хасковски криминалисти заловиха Кирил Диреков – Чоко, Фердун Феим и Мустафа Осман. В селскостопанска постройка в село Криво поле бяха намерени дрога и 15 нелегални имигранти. Тогава от МВР съобщиха, че членовете на бандата оказали съпротива при арестуването им. Един от тях дори тръгнал с автомобил да гази полицаи. За тартор на разбитата група неофициално бе посочен Стилян Кавръков, който днес отказа да сключи споразумение с прокуратурата.

Останалите се договориха с държавното обвинение за наказание от 1 година и 2 месеца затвор и 10 000 лв., глоба. Районният съдия в Хасково Гроздан Грозев обаче е отказал да одобри предложеното на съда споразумение. Магистратът е завишил наказанието и подсъдимите ще търкат наровете на затвора за 1 година и 6 месеца.

Единствено Мустафа Осман влиза в затвора за 4.6 години. Оказва се, че престъплението той е извършил в изпитателен срок на условна присъда издадена от Районен съд Царево. Там той отново е бил наказан за нелегални бежанци, но е получил 3 години условно с 5 години изпитателен срок.



Стилян Кавръков е отказал споразумение с прокуратурата и за него делото ще се гледа по общия ред.

Според съдебното минало Кирил и Фердун са със 7 присъди, Мустафа има 2 присъди. Повечето от осъжданията са за престъпления свързани с нелегални бежанци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама