Работниците във ВМЗ с първи бонус по новата система за допълнително стимулиране

13:59, 28 юни 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първо допълнително материално стимулиране (ДМС), съгласно одобрена от Съвета на директорите система, получиха днес работниците и служителите от ВМЗ-Сопот.

"ДМС е обвързано с процентното изпълнение на трудовите норми в двата основни производствени завода – Монтажен и Механичен. Бонусите зависят и от трудовото представяне на всеки работник и служител",каза изпълнителният директор на ВМЗ д-р инж. Иван Гецов. Той допълни, че основните цели на бонусната система са диференцирано заплащане и отличаване на заслужилите работници и служители на фирмата, както и повишаване доходите на персонала в държавното дружество.

Бонусите бяха преведени заедно с трудовите възнаграждения на персонала за м. май. Допълнително материално стимулиране ще бъде изплатено и за юни, след което ще се изготви анализ на фактическите резултати от системата. На база на този анализ директорският борд ще реши как тя да продължи да действа.

От края на м. септември 2015 г., когато министърът на икономиката Божидар Лукарски назначи нов Съвет на директорите и оперативно ръководство, средната работна заплата в оръжейницата се повиши с 200 лева /от 700лв. през септември м.г. тя достигна 900 лв. за май 2016-а/. През последните девет месеца на всички работници и служители във "ВМЗ" бяха изплатени по 418 лв. Коледни и по 462 лв. Великденски бонуси, както и по 80 лв. по повод 80-годишнината на предприятието, чествана на 9 юни т.г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама