Затвориха Айфеловата кула заради пореден ден на протести в Париж

15:43, 28 юни 16 / Свят 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Символът на Париж – Айфеловата кула ще остане затворена днес заради пореден ден на протести във Франция срещу трудовата реформа на правителството, съобщава „Фигаро“. Част от персонала обяви, че ще участва в днешния ден на протести. Служителите на място не бяха достатъчни за обслужването на посетители и кулата ще бъде затворена през целия ден, уточни операторът на туристическата атракция.

Айфеловата кула, която е била посетена от седем милиона души миналата година, от които 80 процента чужденци, вече бе затворена на 14 юни по същите причини. Средната посещаемост на атракцията е между 15 000 и 20 000 души.

Синдикатите, които са против реформата, призоваха за нов ден на протести днес, като връхната точка се очаква да бъде манифестацията следобед в Париж. Тя ще бъде проведена при засилени мерки за сигурност. По улиците дежурят 2500 полицаи, отбелязва ТАСС. Преди началото на митинга участниците ще бъдат претърсени. След началото на шествието никой няма да може да се присъедини към колоната на протестиращите.

Франция от месеци е свидетел на стачки и демонстрации заради предложените реформи на трудовото законодателство.

Очаква се днес френският Сенат да гласува правителствения проект за реформа на пазара на труда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама