Шофьор с условна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост

15:54, 28 юни 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок е присъдата, която даде Варненският окръжен съд на Николай Коев за причиняване на смърт по непредпазливост на пътя. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 1 година.

Пред съда Коев се призна за виновен за това, че на 28 ноември 2015 г. на бул. „Владислав Варненчик“ в морската столи.а, в посока изхода на града, при шофиране на автомобила си е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Х. С.

Наказателното дело се проведе в условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият призна вината си и се съгласи да не се събират доказателства по тези факти.

Вечерта на 25 ноември миналата година 30-годишният Коев управлявал собствения си лек автомобил, като се движил със скорост около 60 км/ч. След кръстовището с мол „Двете кули“ той продължил движението в средната част на лявата лента, при налични две ленти. По това време на затревен остров вдясно от пътното платно се намирал Х. С., който тръгнал да пресича „на бърз ход“ пътното платно. Шофьорът забелязал пешеходеца, когато вече се намирал между двете ленти. Той веднага натиснал спирачките, но въпреки това последвал удар. Х.С. починал от травмите си.

Присъдата на ВОС може да бъде протестирана или обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама