Юлия Берберян с престижна награда от WTA - стана „майка на годината“

16:03, 28 юни 16 / Спорт 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майката на едни от най-популярните сестри в историята на тениса – Малееви, ще получи престижна награда от женската световна федерация WTA. Юлия Берберян ще пътува за Лондон този уикенд, за да бъде отличена с приза „Майка на годината“.

Наградата е учредена в памет на посветилата целия си живот на петте си деца и тениса Джорджина Кларк. Тя е и първата жена, която съдийства на финал на турнира от Големия шлем "Уимбълдън". През 1984 г. тя ръководи срещата между Мартина Навратилова и Крис Евърт.

Въпреки че се омъжва на 18 и ражда пет деца, тя развива много успешна кариера като треньор, рефер и ръководител на световното ниво.

Берберян е едва шестият носител на приза. Преди нея наградата е връчвана на 5 легенди в тениса - Анн Хейдън-Джоунс (Великобритания), Джуди Тегарт-Долтън (Австралия), Гладис Хелдман (САЩ), Франки Дюр (Франция) и Ингрид Лофдал-Бенцер от Швеция.

Юлия Берберян е сред най-добрите и признати тенис треньори в света. Тя ще получи признание за цялостната си кариера като наставник заради това, че успя да доведе до топ 6 в ранглистата и трите си дъщери – Мануела, Катерина и Магдалена.

Награждаването е на 3 юли, неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама