Родители оттеглиха жалбите си срещу сливането на две пловдивски училища

16:23, 28 юни 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родителите на деца от ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив, които протестираха близо месец срещу обединяването на училището с ОУ "Георги Бенковски", оттеглиха жалбите си от Адиминистративния съд и областната управа. Така на практика те се съгласиха с решението на Общинския съвет от 17 май за сливането на 2-те училища въпреки многобройните протести, които бяха организирани.

"Всички родители са решили  да оттеглят жалбите си, след обстойни разговори с кмета Иван Тотев и ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов, с областния управител Здравко Димитров, с представители на РИО и с директора на училището Георги Стефанов", каза Бистра Кутлева от инициативния комитет на протестиращите родители, цитирана от Радио Пловдив. 

"По време на тези разговори много от неяснотите се изясниха и получихме гаранции, че сливането на 2-те училища няма да доведе до местене на деца от едно училище в друго и ще се запазят учителските екипи. От друга страна стана ясно, че ОУ "Бенковски“ разполага със средства само до края на септември, което означава, че учениците, записани там, скоро ще останат без училище и ще бъдат принудени да се преместят. Получихме гаранции, че бъдещият Обществен съвет от родители ще контролира пряко процеса по сливането", допълни Бистра Кутлева.

Родителите сме наясно, че през годините са допуснати много нередности, които няма как да се решат за месец – два. Затова преценихме, че не можем безкрайно да тропаме с крак и се съобразихме с предложението на община Пловдив, защото на практика няма друго добро работещо решение за 2-те училища, уточни майката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама