Съветниците подкрепиха докладната за концесията на стадион „Лудогорец Арена“

16:23, 28 юни 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници в Разград подкрепиха единодушно докладната, внесена от кмета д-р Валентин Василев за откриване на процедура за отдаване на концесия на стадион „Лудогорец арена”.

След гласуването кметът д-р Василев коментира, че всичко е добре, когато свършва добре. Той не се ангажира със срокове за провеждане на самия търг, но посочи, че според юристите на общината подготвителните процедури продължават поне шест месеца.

Изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец” Ангел Петричев заяви, че са отчетени спецификите на дейността и според ръководството на клуба и юристите има всички условия ПФК „Лудогорец” да участва в търга. „Решението на Общинския съвет за обявяване на концесия на стадион „Лудогорец Арена” отразява спецификата на дейността и спецификата на играта футбол, и има всички условия да участваме в търга без да се притесняваме”, каза още Петричев. Относно сроковете за търга той заяви, че това е в компетенцията на администрацията и юристите. Според него обаче би било добре това да стане максимално бързо с оглед факта, че другата година им предстои и процедура по лицензиране. „Предвид общото настроение на всички -  и администрацията и Общинския съвет са наясно колко важен е проектът за града и ми се струва, че ни би трябвало да има никакви допълнителни спънки”, коментира още Петричев. Той допълни, че вижда доброто желание от страна на община Разград и от страната на футболен клуб Лудогорец нещата да се случат, и в Разград да се играе футбол на високо ниво.

Докладната записка за концесията на стадиона предизвика доста спорове и дебати, когато бе внесена в Общинския съвет за пръв път и бе върната, за да се подготви по-приемлив за кандидат-концесионерите вариант. Новата докладна влезе за разглеждане на сесия в Общинския съвет след като кметът д-р Василев се е съобразил с направените предложения по документа.

Максималният срок на концесията ще бъде 35 години. Концесионерът се задължава да заплати на концедента еднократно концесионно плащане в размер на 10 000 лв. без ДДС към датата на подписване на концесионния договор. Годишното концесионно плащане е в размер не по-малък от 13 961 лв без ДДС. Началната дата на концесията ще бъде датата на сключване на концесионния договор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама