Очевидци: Чуха се над 20 изстрела при престрелката между полицаите и обирджията (снимки)

17:57, 28 юни 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 20 изстрела са чули свидетели на зрелищната престрелка между полицаи и обирджия в кв. „Разсадника“. По-рано двама души се опитаха да оберат заложна къща на бул. „Ломско шосе“, а след преследване с полицаи и престрелка единият крадец беше застрелян. Съучастникът му беше задържан по-късно.



Сцената била като от екшън филм, разказаха свидетели пред София Topnovini.bg. Хората видели как джип лети с висока скорост по бул. „Възкресение“. Преследвали го няколко полицейски коли. На кръстовището на бул. „Константин Величков“ и бул. „Гешов“ цивилни полицаи препречили пътя на джипа. Той обаче отново не спрял, а завил рязко и влязъл в зелените площи извън пътя.



Тогава започва и престрелката, която се случва пред очите на десетки минувачи.



Служител на търговски обект в близост да мястото на престрелката излязъл да си купи храна и станал пряк свидетел на екшъна. По думите му при шума на изстрелите всички пешеходци и коли спрели „стъписани без да знаят на къде да тръгнат“.



Очевдиците разказват още, че в джипа е имало само един човек, а не двама, колкото са били издирваните от полицията. Хората смятат, че другият обирджия е избягал, но недоумяват от къде се е измъкнал.



Вследствие на престрелката и гонката са пострадали десетки автомобили, които са били паркирани до тротоара. Сред изпочупените автомобили има и полицейски коли. Един от работещите наблизо се оплака, че „колата му е била потрошена и не знае кой ще му покрие щетите“.



Районът на инцидента е отцепен, а движението е силно затруднено. Образувало се е задръстване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама