Глобиха камионджия и овчар, били се заради сгазени животни в село Сечище

21:01, 28 юни 16 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2500 лв. обезщетение трябва да плати шофьор на камион заради сбиване със селски пастир в Сечище. Овчарят пък ще трябва да плати 1500 лв.

Причина за конфликта между двамата е случка от лятото на 2013 година.

В ранния следобед пастирът повел стадо от овце и кози, собственост на баща му, на паша. Стигнал до края на с. Сечище, където имало чешма и животните обичайно пиели вода там. Част от овцете се отделили и се отправили към източната част на неоградено изцяло дворно място, където имало сливови дървета. Мястото било засято с пшеница и се обработвало от мъж от селото.

След като овчарят отвел и останалата част от стадото при сливите, се чул шум от приближаващ камион.

Камионът навлязъл в дворното място и се отправил към стадото. Управлявал го собственикът на имота. Преди да спре камионът ударил няколко животни.

Шофьорът слязъл и между него и пастира настъпила разправия.

Напрежението ескалирало и овчарят ударил със сопа камионджията по китката на лявата ръката. Тогава мъжът взел от кабината на камиона чук, подгонил овчаря и го ударил с чука по главата.

Вследствие удара с чука по главата ищецът получил разкъсноконтузна рана с дължина около 2 см. в дясно високо слепоочно и лежал два дни в болницата в Нови пазар.

От налагането със сопата по ръката пък шофьора на камиона получил плитка рана по гърба на лявата китка. Движението на пръстите на лявата му ръка били ограничени и болезнени, имал и частично ограничение на разгъване на лявата гривнена става. В дните след инцидента ответникът изпитвал болки в ръката си и не можел да шофира.

Така се стигнало до съд, където двамата претендирали за парични обезщетения един от друг.

След като се запознали с документите по делото магистратите решили, че шофьорът трябва да заплати 2500 лв. обезщетение на пастира. В друго дело той бил осъден на пробация  и 2080 лева обезщетение заради убитите животни.

От своя страна овчарят пък трябва да обезщети с 1500 лв. мъжа с камиона заради травмата, която му нанаесъл със сопа.

Те ще трябва да поемат и по около 400 лв. деловодни разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Шуменския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама