Няма данни за пострадали българи от атентата в Истанбул, обяви Нейнски

23:56, 28 юни 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Слава Богу, до този момент няма информация за пострадали българи от атентата на летище „Ататюрк“ в Истанбул. Това обяви посланикът ни в Турция Надежда Нейнски в ефира на „Нова телевизия“.

По думите ѝ властите не съобщават за наши граждани, които да са били на летището по това време. По думите ѝ все още е твърде рано за подобна информация. Наш консул пътувал за летището.

„Знаем със сигурност, че до този момент има информация за около 10 убити и 20 ранени. Според други данни загиналите са два пъти повече. Противоречиви са и данните и за броя на терористите, като варират между 2 и 4-ма. Няма информация по отношение на това кой е поел отговорност за атентата“, обясни Нейнски и допълни, че обичайните заподозрени са „Ислямска държава“ или ПКК.

Добрата новина била, че и двата самолета – излитащият от София за Истанбул и другият движещ се в обратна посока, не са били на летището по време на атентатите.

„Много се надявам да няма пострадали български граждани. Турските сили за сигурност са реагирали светкавично и са предотвратили по-голямо нещастие. През следващите часове ще има повече информация, като нашият консул да пристигне на мястото късно тази вечер“, допълни посланикът ни в Турция. 

Външният министър Даниел Митов написа в социалните мрежи, че посолството на Република България в Анкара и генералното консулството на страната ни в Истанбул следят ситуацията след атаките на международното летище "Ататюрк" в Истанбул.

"Поддържаме постоянна връзка с властите в Република Турция. Засега нямаме данни за пострадали български граждани", пише още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама