Издигат паметник на хан Кубрат в едноименния общински град

07:28, 29 юни 16 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паметник на хан Кубрат ще бъде издигнат в едноименния общински град в област Разград, съобщиха от общинската администрация. Организацията и подготовката на дейностите по изграждането на монумента са възложени на СНЦ „Гражданско сдружение - Кубрат“ след проведени срещи с кмета на община Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов.

  От управителния съвет на сдружението припомнят, че в България няма такъв паметник и най-естественото място, на което би следвало да бъде поставен, е именно градът, носещ името на владетеля, посочват от общината.

Тъй като изграждането на първия в държавата паметник на хан Кубрат е задължаващо и отговорно начинание, от гражданското сдружение призовават обществеността да участва активно с предложения по темата.

 Според инициаторите на идеята самият паметник трябва да бъде и многофункционален,  затова мястото му е много важно. Важен е и неговият ръст, инфраструктурата около него. До него трябва и ще се извършват всички важни ритуали на властта и официални чествания. Наскоро общината организира и проведе публично обсъждане на плана на централната пешеходна зона, където има вариант и определено място за паметника, посочват от местната управа.

Всеки, който желае да постави своите  въпроси и предложения относно изграждането на паметника може да го направи на електронните пощи на общината и сдружението - [email protected] и [email protected]“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама