Създават публичен регистър на детските градини в Търговище

07:33, 03 ное 16 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електронен публичен регистър на общинските детски градини и Центъра за подкрепа за личностно развитие ще създаде Община Търговище, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Компютърната база данни ще съдържа информация за откриване, преобразуване, промяна и закриване на всяко от тези заведения, които ще бъдат посочени поименно с адреси, сгради, ръководители и дейности, които изпълняват.

Регистърът ще бъде на официалната интернет страница на Община Търговище и данните ще са публични и достъпни. 

Създаването му е регламентирано в разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование. В тази връзка Община Търговище изготви проект на Наредба за условията и реда за вписване на общинските детски градини и центровете за подкрепа за личностно развитие в регистъра, който заедно с мотивите към него е публикуван на сайта на Общината  

Там се намира и Проекта за правилник за устройството и дейността на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс. Предвижда се структурата да изпълнява дейности за  развитие на интересите, способностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Ще осигурява кариерно ориентиране и консултиране, превантивна, диагностична, рехабилитационна, корекционна и ресоциализираща работа с деца и ученици. Ще се извършва ресурсно подпомагане на деца и ученици със специални образователни потребности, както и педагогическа и психологическа подкрепа. Предвижда се прилагането на програми за подкрепа и обучение за семействата на децата и учениците с увреждания и други.

Община Търговище приема предложения и становища относно двата проекта на e-mail: [email protected] или в Центъра за административно обслужване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама