Дадоха 3 млн. лв. за проекти в Гълъбово и Опан

07:38, 03 ное 16 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На официална церемония в Гранитна зала на Министерски съвет бе връчено Споразумение за изпълнение на проект по ПРСР 2014- 2020 на председателя на СНЦ „МИГ Гълъбово – Опан“ – инж. Пламен Бараков, съобщиха от община Гълъбово.

Общо 89 са кандидатствалите сдружения Местни инициативни групи (МИГ)  по първа покана по подмярка 19.1 , но само 21 от тях получиха споразумения за изпълнение на „Стратегия за водено от общностите местно развитие“. Това ще даде възможност на двете общини Гълъбово и Опан, НПО, читалища, бизнес и земеделски производители да получат безвъзмездна финансова помощ, чрез изпълнение на проекти в размер на почти 3 млн. лева.

Съществуващото през изминалия програмен период  „МИГ Гълъбово 2011“ на територията на община Гълъбово успешно изпълни „Стратегия за местно развитие“ , а през новия период 2014 – 2020 разшири дейността си на територията на две общини - Гълъбово и съседната община Опан, като прие името СНЦ „МИГ Гълъбово – Опан“.

Благодарение на успешната работа и доброто взаимодействие между местната власт, бизнес, НПО и екип от специалисти „МИГ Гълъбово – Опан“ се нареди сред първите в страната, подготвили, кандидатствали и спечелили проект за изпълнение на Стратегия за водено от общостите развитие.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама