Разкриха 12 престъпления за седмица в Сливенско

09:28, 03 ное 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 12 разкрити престъпления, образувани 24 досъдебни производства и проверени над 1000 лица по време на специализирана операция по противодействие на престъпления по линии "домови кражби", "джебчийски кражби" и "кражби на части и вещи от МПС”, съобщиха от  полицията в Сливен. Акцията е проведена на територията на РУ-Сливен през последната седмица на месец октомври. Полицейските служители са извършели проверки на 1472 лица, от които и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. 

Проверени са 611 превозни средства и 70 обекта - питейни заведения, компютърни зали, игрални зали, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали и други. В хода на акцията са образувани 24 досъдебни производства, разкрити са 12 престъпления, задържани са 20 лица в РУ-Сливен, съставени са 490 акта, 74 протоколи за предупреждение по ЗМВР, 10 писмени разпореждания. При проверките са иззети около 800 къса цигари и 2,5 кг. тютюн, без акцизен бандерол. В операцията са взели участие  служители от сектор “Криминална полиция”, група “Охрана на обществения ред” и участъци “Запад”, “Петолъчка” и “Надежда”.

Операциите по противодействие на битовата престъпност и незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОД на МВР- Сливен продължават и през месец ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама