Шофьор, причинил катастрофа със загинал, отива на съд

09:30, 03 ное 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес Плевенският окръжен съд ще гледа дело срещу шофьор, причинил при катастрофа смъртта на мъж при изхода на град Славяново. Обвинителният акт бе внесен през юни от Окръжна прокуратура.

Инцидентът станал на  07.11.2015г.  около 07.00 часа, при управление на лек автомобил „Тойота  Рънър“. Обвиняемият Любомир К., движейки се със скорост около 40 км/ч, загубил контрол над управлявания от него автомобил, който поднесъл, преминал през лентата за насрещно движение, напуснал пътното платно и ударил намиращ се край пътя мъж, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта му.

Загиналият Самуил М, заедно с двама негови познати били  тръгнали от село Бръшляница към град Пордим с лек автомобил „Рено Шамад“. Малко по-рано на същия участък техният автомобил също поднесъл, преминал през лентата за насрещно движение, напуснал пътното платно и се спрял в шанеца. Пътуващите излезли от автомобила и започнали да оглеждат „Рено“-то и да търсят начин да го върнат на пътя.

Тогава  Любомир К. по непредвпазливост ударил единия от мъжете. Вследствие на удара той починал.

Обвинението срещу Любомир К е за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролира непрекъснато превозното средство, което управлявал и не изпълнил задължението си да съобрази скоростта си на движение с атмосферните условия и със състоянието на пътя (мъгла, мокър асфалт, завой с десен вираж и отрицателен наклон), за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие.

Днешното заседание е насрочено за 10 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама