Започна приемът на декларации за таксиметров превоз в Шумен

10:26, 03 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В отдел “Местни данъци и такси” на Община Шумен започна приемът на данъчни декларации за автомобили, за които е издадено разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници, съобщиха от общинската администрация. Образец на декларацията може да получи на гише “Информация” на първия етаж в сградата на общинската администрация.

В гласуваното изменение и допълнение на наредбата за определяне размера на местните данъци и годишния размер на данъка върху таксиметровите превози от 29 септември Общинският съвет прие размерът на налога да е 400 лева.

От общинската администрация напомнят още на гражданите, че срокът за подаване на декларациите за освобождаване от сметосъбиране и сметоизвозване за имоти, които не се използват целогодишно от собственици или ползватели, е 31 декември 2016 г.

До края на годината е и крайният срок за подаване на декларации по нарeдбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, с които юридическите лица имат възможност да заявят вида и броя на съдовете за битови отпадъци, които ще използват през следващата година.

От Отдел “Местни данъци и такси” припомнят и това, че всички собственици на кучета трябва първо да подадат декларация по чл. 117 от ЗМДТ за притежание на куче и след това да платят дължимата такса. За неспазване на сроковете собствениците подлежат на санкции по Закона за местните данъци и такси.

На 31 октомври изтече срокът за плащане на данъците за 2016 г. След тази дата започват да се начисляват лихви, затова от администрацията приканват гражданите, които към момента имат задължения, да погасят до края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама