Ученици от Разградско са сред финалистите на проeкт „1000 стипендии”

10:34, 03 ное 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от област Разград са сред финалистите на десетия конкурс на проекта "1000 стипендии" на Фондация „Комунитас“. Финалните резултати и стипендиантите на проекта за учебната 2016/2017 година са обявени на сайта на проекта.

Основна стипендия получават Александра Мирославова Филипова от Разград в област Химия, Дерия Али Алиосман от Исперих в област Биология, Ебру Илханова Абдулгафурова от Лозница по История, Калина Ясенова Даскалова от Разград по предмета Изобразително изкуство, Мирела Викторова Гукова от Кубрат, също в област Литература, Нейлин Мустафа Акиф от Острово и Петя Венкова Великова от Разград, и двете по Биология. За основни стипендии са одобрени също Станислав Димитров Савов и Яна Марианова Михайлова от Разград по предмета Изобразително изкуство.

Всички те ще получат по 500 лв. за цялата учебна година, допълнителни 200 лв. под формата на кредит за книги, възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти и достъп до форума на “1000 стипендии”.

Още шест деца от област Разград ще получат поощрителна стипендия на стойност 200 лв. под формата на кредит за закупуване на книги, право на консултации със специалистите на проекта и достъп до Форума на “1000 стипендии”.  Това са  Георги Пламенов Стилиянов от Разград по предмета Изобразително изкуство, Еркан Ердоан Исмаил от Исперих и Сесил Теодорова Роданова от Кубрат, отличени в област Литература,  Симона Деянова Петкова от Разград по предмета Биология, Теодора Петрова Тодорова от Гецово в област Химия и Тугай Рейхан Джелил от Владимировци, отличен в област Математика.

Проектът "1000 стипендии" е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас. Създаден е за да стимулира ученици, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата отделя и на деца в неравнопоставено положение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама