Лозан Панов пак иска проверка по "Яневагейт"

11:02, 03 ное 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на ВКС Лозан Панов отново поиска да се направи проверка на записите "Яневагейт". От думите му пред медиите стана ясно, че той ще сезира етичната комисия на ВСС, за да направи тя проверка.

"Сега е по-наложително от всякога да се направи такава проверка. Ако беше направена провека, нямаше да бъдем в такава ситуация в момента. Не знам дали Мондешки и Ченалова, казват истината, не знам какво и Янева ще каже", заяви Панов преди заседание на пленума на ВСС.

Радвам се, че една година след изтичането на записите, че вчера премиерът изрази мнение, че трябва да се "даде урок" и да се направи проверка". От една година насам казвам, че фактите трябва да бъдат проверени записите, коментира Панов. Той допълни, че се радва в промяната на отношението към скандала от премиера Борисов.

Припомняме, че след като третото лице в "Янвагейт" адв. Момчил Мондешки заяви в интервю, че записите са направени преднамерено от него и двете съдийки, били са с измислени сюжети, като целта е била да се окаже натиск на споменатите в него висши лица от политиката и съдебната система.

"Малко съм омерзен от всичките - и в едната, и в другата посока. И че адвокатът си е траял толкова време и че са влизали в такива взаимоотношения... ", заяви Борисов.

"Защо трябва да се вярва на г-н Мондешки, след като той е имал проблеми с Темида, както пишат медиите? Не е ли жалко, че прокуратурата и ВСС не е потърсила Мондешки, а той трябва да потърси тях чрез медиите? С какво едни такива записи ще помогнат на Ченалова и Янева за този случай, техните дисциплинарни производства?, попита риторично Лозан Панов", попита риторично Панов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама