56-годишна русенка е поредната жертва на телефонни измамници

11:28, 03 ное 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2 ноември, около 13:35 часа, в Първо РУ е получен сигнал от 56-годишна жена от Русе, че е станала жертва на телефонна измама, съобщават от Областната дирекция на МВР. Тя разказала на служителите на реда как е попаднала в престъпната схема и по какъв сценарий.

Жената обяснила, че директорката на училището, в което работи й се е обадила по молба на полицията, за да окаже съдействие за превод от английски. Дала й телефонен номер, на който да се обади.

Тя позвънила на посочения номер малко след 10 часа и на повикването й отговорил мъж, който се представил като «инспектор Димитров» от полицията. Той й казал, че ще трябва да извърши превод от английски на задържано лице.

Последвали няколко повиквания от «инспектора», при които той я накарал да купи ваучер за мобилен оператор на стойност 10 лева, кутия цигари, както и да внесе сумата от 250.00 лева, която впоследствие като отиде в полицията ще й бъде възстановена.

В съобщение на мобилния й телефон "инспектор Димитров" изпратил имената човека, на чието име да бъде направен превода в Сърбия.

След като тя направила превода (по една от международните мрежи за парични преводи) продиктувала кода му и тръгнала към сградата на ОДМВР, където щял да я вземе «инспектор Димитров». След като инспекторът нито се срещнал с нея, нито отговорил на многократните й позвънявания, жената разбрала, че е станала жертва на измама.

По случая е образувано досъдебно производство. Заявената щета от потърпевшата е 270 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама