26-годишен водач от Шумен се преобърна на ул. Владайско въстание, настанен е в болница

11:44, 03 ное 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26-годишен водач от Шумен се преобърна на ул. Владайско въстание до кръговото кръстовище с ул. Петра в Шумен. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен. Сигнал за инцидента е постъпил вчера, около 02:30 часа.

Полицейските служители обяснили, че работили на установъчен пункт на ул. Владайско въстание в близост до кръстовището с ул. Ивайло. Подали сигнал за спиране със „стоп-палка” на водач на лек автомобил „Хюндай”, но водачът не се подчинил и не спрял.

При движение с несъобразена скорост с релефа на пътя, при спускане на прав участък загубил контрол над управлението му, излязъл вляво от пътя и се преобърнал. Служители на РСПБЗН Шумен са разрязали и разпънали купето на автомобила за изваждане на водача. Транспортиран е в МБАЛ Шумен, където е установено, че е с две фрактури на лява ръка, травми на гръдния кош и фрактура на челюстта. Настанен е за лечение и е без опасност за живота.

Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Извършен е оглед. Изяснено е, че е неправоспособен. Образувано е досъдебно производство. През месец септември е установяван да управлява МПС, като неправоспособен водач, за което му е съставен акт по ЗДП от служители на РУ Нови пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама