Варна закри туристическото лято с награди за хотелиери, туроператори и ресторантьори

12:04, 03 ное 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Награди за постижения в туризма връчи кметът на Варна Иван Портних при символичното закриване на лято 2016 в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. За финал на активния туристически сезон тази година се смята краят на октомври, когато бяха последните полети от лятната чартърна програма на летище Варна, а на морската гара бе посрещнат последният круизен кораб.

За увеличаване ръста на туристите на територията на общината приз получи „Дестинейшън туристик сървисис“ с управител Калин Сутев. Фирмата е официален представител и агент за България на немския туроператор DER Touristik,  с най-голям брой реализирани записвания от пазари Германия, Австрия, Щвейцария, Люксембург, с акцент в програмата си - дестинациите Варна и Бургас.

За привличане на най-голям брой туристи от различни целеви пазари наградата взе Григор Фиданов, собственик на "Хотелско-мениджърска компания". През март тази година той сключи една от най-големите сделки в туризма,  като купи хотелите "Обзор" и "Изгрев" в курорта Златни пясъци. За варненски ресторантьор бе отличен Орлин Павлов, собственик на веригата  „Happy Bar & Grill“ – с 29 заведения в страната и 2 в чужбина. Награда за активен ангажимент при решаване на проблемите в сферата на туризма бе дадена на Георги Щерев – председател на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци.

Почетни плакети получиха екскурзоводи и туроператори. Обявени бяха и отличените в конкурса „Млад предприемач/мениджър в туризма“, който стартира при откриването на летния сезон на 15 май. Призовете спечелиха Борислав Димитров - специалист „Пътувания и резервации“ в туроператорска фирма, Иван Цветанов - маркетинг мениджър на верига хотели, и Полина Дочева – главен мениджър на петзвезден градски хотел.

През следващата година общинската администрация ще вложи още 35 млн. лв. за подобряване на градската среда, за да може Варна да бъде привлекателна дестинация през четирите сезона. „Работим за реализиране на тази цел, мотивирани от факта, че имаме всички предпоставки -  прекрасна природа, богато културно-историческо наследство,  минерални водоизточници , които могат да станат основа за развитие на целогодишен СПА туризъм. Знаете, че сме инициатори на законодателни промени в тази насока“, заяви кметът Портних. По думите му за изключително успешното туристическо лято за Варна заслуга имат всички представители на бранша. Прогнозите за 2017-а са оптимистични, а голямото предизвикателство остава изграждането на пречиствателната станция в курорта Златни пясъци, защото без чисто море не може да разчитаме на устойчиво развитие на туризма, допълни кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама