Провериха готовността на снегопочистващите фирми в Шуменско

12:08, 03 ное 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По заповед на областния управител на Донка Иванова в изпълнение на плана за подготовка за зимния сезон експертна комисия извърши проверка за готовността за зимно поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на област Шумен. Това съобщиха от областната администрация. Председател на комисията е заместник-областният управител Петко Шаренков и в състава й влизат представители на Областно пътно управление, областен отдел „Автомобилна администрация“, регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и сектор „Пътна полиция“ на ОД на МВР.

При проверката специалистите посетиха базите на фирма „Автомагистрали Черно море“ и ДЗЗД „ПП Шумен“, които имат сключени договори за почистване на републиканските пътища на територията на област Шумен. Фирма „Автомагистрали Черно море“ ще извършва дейностите по зимно почистване по участъка от автомагистрала „Хемус“, а ДЗЗД „ПП Шумен“ е с договор за почистване на пътищата първи, втори и трети клас от  републиканската пътна мрежа в региона.

Обходени бяха 15 опорни пункта в региона, където е разположена техниката на фирмите. Проверена е наличността на техниката, съгласно договорите на двете фирми, техническото състояние, както и наличността на влекачи за извличане на закъсали тежкотоварни машини. Обект на проверката е била и осигуреността в базите на необходимите количества сол, пясък, луга и други инертни материали за зимно поддържане и обработка на пътищата.

При проверката е констатирано, че техниката е в много добро състояние, оборудвана с всичко необходимо за работа при тежки зимни условия. Осигурено е непрекъснато дежурство в базите и опорните пунктове на фирмите. След съгласуване с агенция „Пътна инфраструктура“ на двете фирми е разрешено част от техниката, която трябва да бъде в опорните пунктове, да изпълнява оперативни задачи до 15 ноември. След тази дата всичката заявена техника, съгласно оперативните планове, ще бъде по места в пунктовете за действие при зимни условия.

На 16 ноември по заповед на областния управител Донка Иванова предстои комисията да извърши допълнителна проверка на базите за готовността за действие при усложнена обстановка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама