Уникална зала за спортно катерене откриха в Русенския университет

12:27, 03 ное 16 / Спорт 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, председателят на Общото събрание на висшето училище и на Общинския съвет в Русе чл.-кор. проф. Христо Белоев и председателят на Университетският спортен център проф. Борислав Ангелов откриха единствената в Русе и Североизточна България зала, профилирана само за спортно катерене.

Гости на тържеството бяха д-р Пенчо Милков, председател на Постоянната комисия за младежта и спорта на Общинския съвет в Русе, изпълнителният директор на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“ Елена Минкова, директорът на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов, общински съветници, деятели на спорта, студенти и др.

Изградихме съоръжение, което да се ползва не само от студентите на Русенския университет, но и от гражданите и гостите на Русе, изкушени от този спорт, каза при откриването ректорът проф. Велизара Пенчева. Предстоят още дейности по разширяване на съоръженията и превръщане на цялото пространство на 17 корпус в катерачна зала, покриваща всички изисквания за безопасност и развиване на различните спортни дисциплини.

По време на тържеството катерачи от Университетския клуб по катерене и алпинизъм към Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ демонстрираха боулдър катерене, катерене с осигуряване, катерене по висящо въже и ходене по лента.

Откриването на залата е част от събитията, свързани с 20-годишнината на Студентската спортна комисия на университета. Събитието беше и заключителната проява от „Катерачна надпревара Русе 2016“, реализирана с помощта на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и ВН – социален проект на Еконт. След официалната церемония бяха наградени отличилите се участници в инициативата На първо място сред момичетата и момчетата до 7-годишна възраст са възпитаниците на детска градина „Радост“ в град Русе. Свидетелства и купи получиха още екипите на СУ „Васил Левски“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“ за активното им участие и силно представяне в Катерачната надпревара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама