Отново съдят Кела за убийството на Мастара

14:59, 03 ное 16 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура–Бургас предаде на съд Пламен Дишков-Кела и Тодор Неделчев-Недьо, съобщиха от държавното обвинение.

Дишков е подсъдим за това, че на 21 ноември 2002 г. на бул. "Стефан Стамболов" № 90 около 16.45 часа, в съучастие с Бойко Стоянов - извършител и Тодор Неделчев - помагач, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Стаматов-Мастара. Убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишленото склоняване и убеждаване на Бойко Стоянов да извърши престъплението, а помагачеството се изразява в набавяне на средства – суми в размер на около 3000 лева, малокалибрена пушка, даване на съвети и указания на Бойко Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му.

Тодор Неделчев е подсъдим за това, че в съучастие с Бойко Стоянов и Пламен Дишков умишлено умъртвил Мастара. Убийството е извършено предумишлено и помагачеството се изразява в умишлено улесняване извършването на престъплението чрез набавяне на средства – на неустановена дата съхранява, предава и пренася оръжието - малокалибрена пушка с оптически мерник, с два пълнителя за гореописаната пушка на Бойко Стоянов, както и че на 25 ноември 2001 г. предал на Бойко Стоянов сумата от 10 000 щатски долара в левова равностойност – 19 745.90 лева.

Припомняме, че по отношение на Бойко Стоянов има влязла в законна сила осъдителна присъда, по която Стоянов изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 20 години.

Бургаският окръжен съд е насрочил заседанието си за 30 ноември тази година от 09.30 ч.

Пламен Дишков-Кела беше осъден задочно на 20 години, тъй като беше избягал извън страната и заловен в Португалия. Впоследствие ВКС отмени присъдата, тъй като по делото липсвали сигурни данни Кела да е знаел за влязлата в сила присъда срещу него преди задържането.

През пролетта на миналата година отново беше даден старт на процеса, но отново се стигна до задънена улица - съдът върна обвинителния акт на прокуратурата, за да го прецезира. Сега следва пореден опит за продължение на сагата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама