Кметът: Решаваме дългогодишен проблем на града с кръгово кръстовище на „Розова градина” (схеми)

15:02, 03 ное 16 25 624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Идейният проект за изграждане на кръгово кръстовище на „Розова градина“ предстои да бъде приет от експертен съвет. След това ще започне процедура и по избор на изпълнител. Това обяви днес  кметът на Сливен Стефан Радев. Той, заедно със зам.-кмета по строителството Стефан Кондузов и проектанта Стойко Димитров представиха проекта пред журналисти.

„Проектът за кръгово кръстовище на Розова градина е най-доброто решение за разтоварване на най-невралгичния пътен участък в Сливен. Надявам се да успеем да го реализираме в срок и да решим сериозен, дългогодишен проблем на града. При най-добри обстоятелства, ако всичко тече нормално, се надявам на пролет да започнем работа и до края на следващата година да завършим изграждането на кръстовището. Стартираме така, както трябва да стартира един проект – с осигурено финансиране и ясна визия какво искаме да постигнем. Искам да подчертая, че кръговото ще е поне пет пъти по-голямо от това до „Тернопол", което бе изградено от предишното общинско ръководство и струваше 1,2 милиона, част от които разплатихме ние“, каза кметът.

 Проектът за „Розова градина“ предвижда изграждане на нов мост, ремонт на стария, изместване на комуникации, най-сериозните от които са топлопровод, който минава успоредно на реката и подмяна на водопровод под нея. Ще бъдат изградени и велоалеи. Улицата от болницата - към „Розова градина“, ще стане двупосочна и ще има достъп до близкия паркинг. В средата на кръстовището ще се обособи зелена площ.

На своето заседание вчера Министерски съвет отпусна на Сливен 3 милиона лева за кръстовището и 1 милион за улична и пътна инфраструктура за населените места в общината.

Кметът благодари на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства и заяви, че за първи път, година след местните избори, Сливен получава такава крупна сума за инвестиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама