Трета информационна кампания "Истината за трафика на хора" се провежда в Русе

15:05, 03 ное 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През последните две седмици, експертите на Сдружение БРТИМ дадоха старт на третата информационна кампания за разясняване на риска от трафик на бебета и ромски момичета с цел сексуална експлоатация под надслов „Истината за трафика на хора”. Кампанията е част  от дейностите ни в проекта на Община Русе по Програма ЗОВ, съобщават организаторите. 

Кампанията е открита с две публични събития на открито за отбелязване на 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора – в двора на СОУ „Васил Левски“ и  в двора на ОУ „Алеко Константинов“. На 21 октомври 2016 г. е проведено събитие и в с. Иваново на площада между читалището и сградата на общината. На 26.10.2016 г. е проведено подобно събитие в и гр. Борово пред читалището.

При подготовката и провеждането на събитията организаторите са подкрепени от множество доброволци – ученици в СОУ „Васил Левски“, гр. Русе и от студенти от клуб „Млад педагог/социален педагог“ при РУ „Ангел Кънчев“.

По време на публичните събития са разпространени брошури и плакати, ръчно направени от доброволците ни картички и сърца с послания по случай 18 октомври и сини балони. На специално направени картони със сини сърца децата и гражданите са оставили послания, изразяващи  позицията им против трафика на хора.

През ноември 2016 г., в рамките на кампаниите, предстои обявяването и провеждането на конкурс за рисунка, есе/стихотворение и презентация сред учениците от 7 и 8 клас от училищата, с които се работи в рамките на проекта, и провеждането на работни срещи с институциите и представителите на местната общност в Община Борово и Община Иваново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама