Бургазлия инсценира въоръжен грабеж в „Славейков“

15:17, 03 ное 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлия е вдигнал на крак полицията тази сутрин в 07.29 ч., съобщавайки за въоръжен грабеж, извършен спрямо него. Само за два часа обаче служители от Второ Районно управление установили, че подаденият сигнал от 29-годишния А. А. е инсцениран от самия него. Целта му била да прикрие липсата на оборотната сума от 640 лв., изиграна в две игрални зали в Бургас часове по-рано, съобщиха от ОД на МВР.

Според мнимото съобщение, подадено на тел. 112, двама непознати мъже причакали бургазлията в района до бл. 37 в к-с „Славейков” и го нападнали с остър предмет. Те му нанесли побой и му ограбили сумата от 640 лв. – оборотни пари на козметична фирма, в която започнал работа като дистрибутор преди три седмици. Своевременно на сигнала се отзовали полицейски служители, които установили, че А. А. има порезни рани в областта на главата и дясното бедро. Бургазлията е откаран до болница, като след получена медицинска помощ е отведен във Второ Районно управление – Бургас.

В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и предприетите множество полицейски действия е констатирано, че 29-годишния мъж се самонаранил със служебна ножица, взета от превозваните и дистрибутирани козметични артикули, която по-късно изхвърлил в асансьорна шахта в бл. 37 в к-с „Славейков”. Извикан е екип от асансьорни техници, с чиято помощ ножицата е открита и присъединена като доказателство по образуваното досъдебно производство. А. А. е направил пълни самопризнания, като заявил, че ще възстанови изхарчената сума в тридневен срок.

По случая е образувано досъдебно производство за съобщаване на неверни данни и за длъжностно присвояване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама